FROST YOURSELF, LADIES!


Kada sam prije par godina gledala film „How to Lose a Guy in 10 Days“, rekoh sebi, hajde da vidim šta se nudi, sem prosječne limunade. Naravno, o radnji ne bih, za istu je zadužen IMDb. Ukratko, san svake druge žene u Americi je da ima 50kg, da je plava, nije pod moranje da je kćerka Goldie Hawn, ali bi bilo poželjno da radi kao publicista za Vogue.
Nasuprot takve žene mora biti muškarac koji je trendi. On je upravo izletio sa naslovne stranice Men’s Health, jaše konja crnoga ( motor ) i radi u marketinškoj agenciji. Njegovo životno opredjeljenje je „zakleti neženja“. I tako ovaj zakleti neženja, koji je oženjen za marketinšku agenciju u kojoj radi, za opkladu kaže da će smuvati djevojku u kafani i natjerati da se ona u njega zaljubi. Za sve ostalo, savjetujte IMDb ili odgledajte film.
Film nije edukativan, ali zabavlja. Meni lično najupečtaljivi dio filma je :„ Women of New York, frost yourself!“ Frost yourself – kristalizirajte se. Zašto pišem o ovom filmu? Vjerovatno što neki dan pročitah bajat broj magazina Ljepota i zdravlje i naletih na termin Vajazzling. Pa se opet vratim da pročitam, ne mogu da vjerujem da sam to propustila! Osjećam se kao iz vica o aždaji koja živi iza sedam moraaaa i sedam goraaa, koja se jedan dan probudi, izađe iz pećine i kaže :„ Gdje ja živim u p.m!“
Vajazzling ( vadžazling), šta je reći? To je u Americi kao dobar dan. Sjedneš na bicikl, odeš da vidiš momka, on odluči da prekine s tobom, ti budeš malo tužna, sjedneš na bicikl ponovo, odeš u bjuti studio. Prvo ti razgule mačku, pa ti onda dižu cijenu istoj, pa onda odeš jaranici da joj pokažeš. Ne smiješ da plačeš, a imaš toliko razloga, boli te prekid s dečkom, boli te bol od depilacije i boli te cijena kristala. Da ne zaboravim-  Swarovski kristala. Aferim! Sad se više ne moraju baviti genetičkim inžinjeringom, kako da ukrste picajzlu i svjetlaca.Sada je sve to postalo jednostavnije. Za one stidljive koje ne idu u bjuti studio, zadužen je e-bay. Kao podloga prije kristala,preporučuje se zlatni sprej. Pitam se da li su ovaj fol furali egipćani kao preteče estetike? Nego da se vratim u realnost. Film je imao hepiend. Dame su se sve kristalizirale, mislim na filmu, po ušima i vratovima.
Žena je žrtva svega. Pa i ovog nadolazećeg praznika ljubavi, gdje ju je i debeli Kupid napustio. Ipak, onda ne odustaje od ideje da oduševi svoju bolju polovinu ili potencijalnu polovinu.
Pripreme za zajedničku „ romantičnu „ večer, često izgleda ovako:
Ona On
Depilacija brkova                               Brijanje i tuširanje
Depilacija pazuha                               Farmerice i majica
Depilacija nogu                                  Cvijeće i čokoladica da ne udebljate
Intimna depilacija                              Parfem ili after shave
Vajazzling
French s kristalićima
Pedikura
Piling lica
Crveni lak
Crveni karmin
Shimmer za dekolte
Svjetlucavi eyeliner
Hulahopke s ekstra likrom
Lakirane cipelice
Little black dress
Novi parfem, nova nafaka
Kad sve ovo podvučem, dođe mi da sjednem na bicikl i odjezdim kao E.T. na drugu planetu.
Za one koje ne odustaju od nemogućih misija držim stisnute palčeve i poručujem : „ FROST YOURSELF, LADIES!“

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s