Sto žena, dvjesto sisa


Istina je, ako se nađeš na mjestu gdje ima puno žena koje nemaju nikakvog mišljenja, barem si osuđen na plimni val progesterona, estrogena, osmjeha koji su rezultirali viškom endorfina, serotonina, i svih tih hormona od kojih si sretan i ženstven bez razloga. I pride, imaš sise.
Bolja stvar je od toga, kad ti se priroda poruga, pa te smjesti u udobnu stolicu sa ženama koje nisu spojive, čak kad bi ih iskružio sa fotografija i zaljepio u kolaž. To je čarolija spontanosti, straha, iskrenosti, brbljivosti, povremene isfoliranosti koja u idućem momentu postaje viškom. Nije uvijek preporučljivo, ali dobro se je sjetiti zašto si žena. Ne iz razloga što te je isto jedna žena rodila, da završiš školu, dobiješ mecu, postaneš emotivac i sanjaš da se udaš, nebitno za koga, bitno je da si gospoja.
I tako, specijalni krug bez botoksa i implantata podjelio je svoje najveće radosti i strahove. Pokušao je da ih istjera homeopatijom, suzama, držanjem govora kroz krugove cigareta, namazanim vrhovima ispucale kose jekodermom, C vitaminom, magnezijem protiv grčeva zumbom, sambom, uvođenjem zdravog doručka, idealnim vezama, dobrim brakovima, dobrim razvodima, zdravicama za dobre single žene, dobre poslove, loše kolege i komšije, ispucale nokte, začepljene jajnike, materinstvo, zelene manikirane nokte, očuvane tenove tridesetogodišnjakinja, bore smijalice, maske za spavanje, čajeve protiv umora, mahmurluka, lijek za tužna srca, ljubav koja nema granica i liječi sve što je polomljeno u nama. I bilo je tu puno ljubavi iz različitih pari očiju, dobrih žena sa različitim maskama i haljinama, nogama i sisama sa i bez hula hopki, sakrivenih i otkrivenih ramena, prirodnih ljepota i nevjerovatnih pameti koji se izdižu iznad pečurke koja se stvorila u gradskoj žabokrečini.
Eglenisalo se vrhunski! Hvala organizatoru i u to ime dižem čašu soka od jabuke! A i Fikret već drugi dan hoda na merdevinama. Mirikl!

Advertisements

2 thoughts on “Sto žena, dvjesto sisa

  1. Houm September 10, 2011 / 9:01 am

    hahahha sjajan naslov 🙂

    • paprika77 September 10, 2011 / 9:45 pm

      Ajme, to se tako htjelo. Ako nema pameti, barem ima sisa. Mi smo zasticena vrsta. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s