Prvi mjesec


slika

Danas slavimo prvi mjesec. Ušuškavamo se u dekice, jer kako je red i običaj u ovoj državi, grijanje ne radi, a mama strepi da se ne razbolimo njenom krivicom. Među nama nema nekog specijalnog dogovora, jer smo nas dvoje totalno različite osobice. Evo primjerice, ne nosimo čak ni istu odjeću, a imena nam čak ne počinju sa istim slovom. Oboje smo različitog pola i smjenski se deremo kao volovi kad smo u potrebi za nečim. To nas je na početku posebno zabavljalo, jer bi se mama povremeno gubila, kao abdest, u neznanju šta želimo. Želimo jednostavne stvari, kao, nahrani nas, zagrli, mokar mi je rukav, jer sam bljucnuo, imam grčeve, pa ako možeš pomozi da preguramo krizu, presvuci me, ali da uz to ne plačem, što je prosto nemoguće i slično.

Jutro specijalno ne volimo, ali po dogovoru, u roku od par minuta, počinjemo da plačemo skupa. Temperamenti nam nisu usklađeni, pa jedno plače iz petnih žila, a drugo povremeno cvili u pauzi, kad glas uspije da promakne od glasnog plača. Tada nas tata pegla svojim jutarnjim pričama, dok nam pere stražnjice i obilato maže bademovom kremom. Naše je samo da veslamo rukama preko stola za presvlačenje i zadajemo mu muke, da nam obuče čistu pelenu. I moram vam reći, još uvijek nam uspjeva da budemo kao električne jegulje, brzi, nepredvidivi i skoro spremni da tatu dovedemo na rub živaca dok nas obuče.

Danas nam je tek mjesec dana. Mama misli da smo otežali barem pola kilograma i stalno se hvali preko telefona, kako su nam kape iz porodilišta postale tjesne. Hoće reći da smo još uvijek kao punoglavci, glave nam rastu, a tijelo kaska za njima, mada možemo reći da smo prerasli i po neku gegicu. Ne znamo da li da se smijemo ili da plačemo pred danima koji su pred nama, ali nećemo da razbijamo naše male glavice. Naše je da i dalje živote naših roditelja činimo maksimalno interesantnim, dok ne shvatimo šta više od života da tražimo.

 

Do tada, živjeli!

Advertisements

2 thoughts on “Prvi mjesec

  1. rodjendan March 16, 2014 / 3:00 am

    neka raste i treba da raste, neka cvjeta i treba da cvjeta. samo nek je zivo i zdravo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s