Jogurt s ribizlama


Super je kad te majka ispoštuje, pa ti zamrzivač bude pun bobičavog voća. Od kako sam se porodila ( pošteno, prošla je godina), ona samo šalje i navlači bobice, kao, trebat će tebi i djeci. Logično, roditelji slabo razmišljaju da i njima treba. Obzirom da se trudim da jedem po principu LCHF, bobičavo je na listi poželjnog voća.

Red Currants with Cardamom Yoghurt

Jučer kada sam se vratila s posla, bilo je pitanje da li da se popije jogurt sa šumskim jagodama, aronijom, ribizlom ili pak borovnicama. Obzirom da sve eksperimente djelim sa ukućanima, ovaj put smo bebe poštedili ledenog napitka, koji je bio sit, koliko god to zvučalo čudno.

Sinoć sam tako oduševljena kombinacijom dodala opet šolju ribizli u teglicu, malo ih posula stevijom, jogurtom i dodala im chia sjemeke. Jutros smo to podjelili s klincima ( njima je godina dana i srećom ne alergiraju na bobice, kao i na drugu hranu koju smo im postepeno uvodili ).

Koristila sam:

1 šolju opranih i očišćenih ribizli
jogurt
malo meda – za supruga
malo stevije – za mene

Sve se izmješa i uživa.

Danas planiram nešto dodati, a to je kardamom. Iako je u ljuskici, nekako ću se izboriti da ga očistim, isitnim i dodam jogurtu. Ima odličan limunski okus, tako da vjerujem da nema greške.

Red Currants with Cardamom Yoghurt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s