Pire od kruške


5 mjeseci

INFORMACIJE
Kruška je dobar izvor prehrambenih vlakana.

kruška

1 kruška

Operite, ogulite i narežite na sitnije komade krušku. Stavite u posudu i ulijte vodu toliko da pokrije voće. Kada voda zakuha, smanjite vatru i kuhajte 5 minuta kako bi voće omekšalo. Pri završetku kuhanja, štapnim mikserom napravite pire od  kruške.
Dobivena kašica iznosi cca 70 ml.

Kada su bebe postajale veće i apetiti rasli, od vode koja je preostala od kuhanja, kada bi pala na temperaturu od 50 stepeni, polako bih dodavala rižine pahuljice, da se blago zgusnu, te bi sve to dodala kašici od kruške.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s