Budi čovjek!


Jedino što drugom čovjeku od sebe možeš i treba da daješ je ljubav. Jer to je najteže, najnesebičnije i najnevjerovatnije u ovom vremenu.

the-little-prince-teaser-trailer-japanese

Daj mu vrijeme, prostor i strpljenje da raste i razvija se u nešto neovisno od efekta staklene bašte, zatrovane plinovima mržnje. Pusti ga da bude ono što je nemoguće u ovom vremenu – čovjek, jedinka, zdrava individua, altruista, sportista, vjernik, alpinista…samo ga pusti. Neka hodi putem kojim nije niko do sada prošao.

Njeguj ga, kao što bi učinio sa biljkom koju ti je poklonio neko tebi sasvim drag. Gledaj ga kako se kupa u evoluciji i raste u sasvim novu generaciju cvjetova. Dopusti da ga dodiruju laseri dnevne svjetlosti i baršun mraka.

I uči! Ljubav ne dolazi iz glave, ona dolazi iz oka , iz srca, iz prsta! Uči da stojiš dugo u svijetlosti, kako bi fosfor dana ponio u mrak do nove zore. Budi pažljiv prema ljudima i ne dopusti da te pojede tama nečije mržnje. Ono što si ponio iz kuće, sa putovanja, iz škole, faksa, druženja sa ekipom, to je tvoja svijetlost, to je tvoj smisao i misao s kojom ideš u krevet i rado se ujutro budiš. Budi stanica na kojoj se napajaju svemirski brodovi i odlaze u drugu orbitu. Budi inspiracija, energija i živa riječ koja liječi ranjena srca. I na kraju, budi ono što se jedino od tebe traži, a skoro je nevjerovatno biti, BUDI ČOVJEK!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s